фото:  from Saarbruecken, Germany, УикипедияИзключение от задължителната карантина се прави за

...
фото:  from Saarbruecken, Germany, УикипедияИзключение от задължителната карантина се прави за
Коментари Харесай

В Белгия пада забраната за несъществени пътувания

фото: 
 from Saarbruecken, Germany, Уикипедия
Изключение от наложителната карантина се прави за пътуващите, които ще обитават в Белгия за по-малко от 48 часа.

Белгия анулира възбраната за несъществени пътувания от и до страната за страните от Европейския съюз, в това число и България, считано от 00.00 ч. на 19 април.

По информация на посолството ни в Брюксел белгийските управляващи предлагат при опция да се подхващат пътувания единствено по неотложни аргументи.

Както и до момента, при идването си в Белгия пътуващите би трябвало да съблюдават режим на PCR тестване и 7-дневна карантина.

Всички жители над 6-годишна възраст, които нямат белгийско поданство или статут на непрекъснато пребиваващи в страната, би трябвало да показват при идването си документ за негативен PCR тест, не по-стар от 72 часа. Отрицателният резултат от PCR тест е наложителен, без значение дали пътуването се реализира с въздушен, авто, морски или железопътен превоз.

Пристигащите в Белгия жители, които имат белгийски персонални документи, не показват резултат от прелиминарен PCR тест. Тестът се прави на първия и седмия ден след идването в страната.

7-дневната карантина е наложителна за идващите в Белгия след престой повече от 48 часа в чужбина, в това число в България. Тя може да завърши единствено след негативен PCR тест, осъществен на седмия ден от карантината. Ако пробата покаже позитивен резултат, жителят би трябвало да се самоизолира за още 10 дни.

Остава и наложително попълването на Формуляра за местонахождение на пасажерите, който разрешава на полицията да разпознава хора, които не се тестват при завръщането си. На нарушителите на разпоредбите за тестване ще се постанова санкция от 250 евро.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР